I 2001 grundlægger Lene Evers ”Økoladen” sammen med en partner. Salget ekspanderer kraftigt, og de kan ikke følge med. Det resulterer salg af virksomheden i 2005. Veninden vælger at springe fra, men Lene bliver i virksomheden frem til 2012.

Med den nye ejer får virksomheden den fornødne kapital og bliver hurtigt en succes. Lene befinder sig ikke godt på fabrikken. Hun føler håndværket går tabt i strømlinet fabriksproduktion og mister langsomt gnisten. Hun åbner ‘Lene Evers Chokolade’ i 2014.

Fra prototyper til produktion

Gennem Vækstfabrik Stege blev Lene Evers introduceret for prototypeværkstedet FabLab. Værkstedet hjalp med fremstilling af 25 unikke støbeforme til chokoladebarer. Forløbet begyndte med en idé og blev afsluttet med fremstilling af nye chokoladeforme.

Med de unikke forme står virksomheden stærkere i fremtiden, da de skiller sig ud fra konkurrenterne.

Overvejelse og udfordringer

I Lenes virksomhed er tid en særlig vigtig faktor. Da processerne er meget lange, kan det være svært for hende at følge med.

“Jeg går ikke på kompromis, da jeg elsker friske råvarer. Jeg vil være tro mod mig selv og mine drømme. Jeg ønsker at skabe værdi og glædes, når mine kunder er glade.”

I dag plukker Lene bær om mandagen og sælger chokoladen om fredagen. Det handler om nærmiljø og nærværende oplevelser.

Fremtidsplaner og æresdiplom

Lene har tidligere siddet fast i forestillingen om masseproduktion. Den forestilling har hun dog for længst forkastet. Konceptet og ambitionen om at være selvstændig er og bliver hendes omdrejningspunkt.

“Her i foråret blev jeg tildelt et æresdiplom i Dansk Gastronomisk Akademi. Det hjælper mig med at fokusere på kvalitet fremfor konsum. Jeg fortsætter med at drive min forretning i det små og nyde håndværket, som soloentreprenør og mærke kundernes engagement.”

Lene sidder fortsat på Vækstfabrikken Stege. Hun vil ikke undvære det sociale sammenhold og vidensdeling, som netværket med de andre vækstfabrikanter giver.


Du kan læse mere om Lene Evers Chokolade her

STORT BILLEDE

- klik på ikonet

STORT BILLEDE

- klik på ikonet

Telefon

+45 3155 3035

Adresse

Marienbergvej 132,
4760 Vordingborg