For blot få år siden var Mads Marius’ liv et helt andet. Det meste af døgnet gik med at spille computerspil, han havde et gigantisk søvnunderskud og nul overskud i det hele taget. Det er nærmest umuligt at forestille sig, når man taler med den 19-årige iværksætter i dag, som har så meget fart på, at man bliver helt stakåndet, når han beretter om alt, hvad han har opnået bare det seneste års tid.

Mads Marius er netop gået i luften med sin virksomhed nummer 2, foredragsvirksomheden ”High Five Inspire”.

Hjertesyg som barn
Man kan ikke forklare om hans virksomheder uden at komme ind på hans livshistorie. Marius er nemlig født med en hjertesygdom, som har haft store konsekvenser for hans overskud som barn. Han havde det nemt i skolen med skolearbejdet, er over-begavet og lynhurtig i pæren, men han havde det knap så nemt med sig selv, så han blev afhængig af computerspil.

Ikke bare en smule afhængig, men på et voldsomt niveau. Marius spillede ca. 12 timer dagligt. Han sov gennemsnitligt 3-4 timer, og hans overskud og selvværd var generelt set på nul. Fuldstændig ud af det blå, efter flere år foran skærmen, besluttede Marius, 15 år, sig imidlertid for, at nu måtte det være nok. Nu skulle der ske noget andet i hans liv.

Udviklede sig selv
Selv om han aldrig havde hørt om selvudvikling som begreb, var det præcis det, han reelt gik i gang med. Han droppede computerspillet fra den ene dag til den anden og begyndte at arbejde mig sig selv og sin egen udvikling og på at få et normalt søvnmønster og opbygge sit eget selvværd.

Det klarede han så godt, at han begyndte at udfordre sig selv. Allerede som 16-årig holdt han sine første foredrag om selvtillid, selvværd og førstehåndsindtryk. Marius holdt ikke bare motivationsforedrag for unge og forældre, men begyndte også at arbejde som coach/mentor for andre unge, som gerne ville have mere styr på deres liv.

To virksomheder
Da Mads Marius blev 18 år stiftede han sit første firma Projekt: Mit selvværd. Virksomheden leverede foredrag til skoler og videoer til facebook samt events.

Og nu her syv måneder senere starter han sin næste virksomhed i samarbejde med sin mentor, og nu partner, Lars-Bo Sølvquist. Virksomheden hedder ”High Five Inspire” og er et fællesskab af inspirerende foredrags- og oplægsholdere med kant. Firmaet laver events og speaks og har som formål at blive et helt oplevelsesunivers med lutter spændende og inspirerende mennesker.

At Mads Marius blev iværksætter, overrasker ikke ham selv det mindste, og han regner med, at han skal være iværksætter altid.

Jeg elsker det frie element. Jeg kan ikke lide rammer og ensretning og jeg elsker, at man møder så mange spændende mennesker. Mennesker med noget på hjerte og et kæmpe drive. Jeg er vild med alle de muligheder, der er ved at skabe selv. Du bestemmer jo selv, hvor langt du vil nå, siger Mads Marius.

Inkubationsforløb rykker
I dag har han sit eget faste kontor, men han begyndte livet som selvstændig med sparring hos Vordingborg Erhverv. Her kom han ofte i seks måneder og kom derfra med nyt input hver gang, som kan kunne bruge i virksomheden.

Desuden deltog han i et af Væksthus Sjællands inkubationsforløb hos Vækstfabrikken i Vordingborg.

Det var et fedt forløb, hvor jeg kom tæt på en masse spændende mennesker. Vi mødtes fire gange og kunne virkelig støtte hinanden i vores forretningsideer og planer. Jeg er kæmpe fan, siger Mads Marius.

Han har dette enkle råd til unge, der som ham selv går og drømmer om at starte egen virksomhed:

Tænk ikke over det, bare gør det. Seriøst, bare gør det. Ikke tænke to gange.

Og en anden ting, der er værd at vide, ifølge Mads Marius, er, at uanset hvor flotte titler andre måtte have, adm. direktører og fine eksperter, så er de bare helt almindelige mennesker – med en flot titel.

Og man kan roligt tage fat i dem. Alle, jeg har kontaktet, har været så utrolig hjælpsomme og flinke. Og det virker ikke som om, det er et minus, at man er ung, det synes de lidt mere ældre og erfarne faktisk bare er ret blæret og sjovt. Så der er ingen undskyldning for at komme i gang, slutter Mads Marius.


Besøg Mads Marius virksomhed her

Læs mere om Vækstfabrikken Vordingborg her

Telefon

+45 3155 3035

Adresse

Marienbergvej 132,
4760 Vordingborg