Hvis der fandtes en skudsikker opskrift på det, så ville mere end 50 pct. af alle iværksættere overleve efter de første tre år. Vi har talt med en ekspert, der serverer tre hovedingredienser til iværksættersucces.

”Som iværksætter handler det om at målrette og effektivisere din arbejdsindsats for at gå hurtigt fra drøm til handling”

Sådan lyder det fra Nina Marie Wahl Asmussen, der til dagligt er erhvervsrådgiver og erhvervscoach hos Københavns Erhvervshus. Nina har de sidste mange år vejledt og undervist iværksættere i succes og de mentale aspekter af at opnå succes. Vi har talt med hende og fået de tre hovedelementer for iværksættersucces, læs dem her.

#1 Lav en handlingsplan og følg den
Når du identificerer dit formål og dine mål som iværksætter, omdanner du din motivation til inspiration. Det handler derfor om at sætte klare mål og udarbejde en handlingsplan for din egen og din virksomheds udvikling. Nu tænker du sikkert ”jamen, jeg har en plan”- men har du opstillet specifikke, målbare mål? Spørg dig selv, om din plan virker, og om du eksekverer den.

Ninas bedste råd til en handlingsplan er: ”Sæt dig et mål ude i fremtiden – det kan f.eks. være, at du skal have tre nye kunder inden for to måneder. Hvad skal du gøre for at nå det mål? Tænk baglæns og planlæg de handlinger, der skal til for at nå målet. Når du har en konkret handlingsplan, er det også nemmere at eksekvere på, hvis du kommer ud for nogle udfordringer og har brug for hjælp til at komme op på hesten igen”.

#2 FOKUS FOKUS FOKUS

”Når du fastholder et positivt fokus vil din underbevidsthed følge dette mål.” – Nina Marie Wahl Asmussen

Din evne til at fokuserer på en aktivitet er afgørende for at opnå et succesfuldt resultat. Hold derfor fokus på din handlingsplan og udfør den. Det er nemlig kun handling, der fører til succes, og når du holder fokus, vil du opleve resultater.

#3 Positive tanker
Arbejd på din mentale styrke og stræb efter et positivt mindset. Når du tænker negativt, udløser det kortisol, et stresshormon, der gør det svært at finde løsninger og arbejde ud fra en plan. Negative tanker fører til overspringshandlinger og fjerner fokus fra din succes. Derfor skal du arbejde på din mentale styrke og forsøge at kode din hjerne til at tænke positive tanker. Positivitet avler positivitet, der igen skaber nye tanker, idéer og svar. Tro derfor mere på dig selv og se, hvordan du automatisk vil finde løsninger på dine udfordringer.

Endelig er det vigtigt at gøre op med dig selv, om du er villig til at gøre den indsats, der skal til for at nå dertil, hvor du vil hen! Du er med til at skabe din egen succes som iværksætter, og du ved inderst inde godt, hvad der skal til. Men har du modet, viljen og styrken til at blive en succesfuld iværksætter?

Telefon

+45 3155 3035

Adresse

Marienbergvej 132,
4760 Vordingborg