200 Startups fejrede iværksætteriet i Roskilde

Der var iværksætterånd for alle pengene, da 200 iværksættere var til Vækstfabrikkernes Startup Event onsdag den 30. oktober på Zealand i Roskilde. En af oplægsholderne var en af de nye løver i DR’s program, Løvens Hule, Jacob Riising, som har stiftet Coolshop.

Vi har ikke opfundet noget som helst nyt oppe i Nordjylland. Vi har ikke opfundet en motor, der kan køre på postevand. Min historie er, at jeg fik et arbejde i en fotobutik, og jeg kunne se, at ingen synes, det var sjovt at være ude at handle. Så i 1996 indrettede jeg mit værelse som et lager for DVD-film og resten er historie, fortalte Jacob Riising de 200 iværksættere, der var mødt op til Vækstfabrikkernes Startup Event.

Bag eventet stod et partnerskab af Vækstfabrikkerne, Dana, Roskilde Erhvervsforum og Zealand. Målet var at inspirere iværksætterne til få deres virksomheder til at udvikle sig mest muligt.

Iværksætterne er rigtig vigtige for vores fremtid. Iværksætterne er en af grundstenene for, at der hele tiden kommer nye jobs, og derfor er det jo bare skønt at kunne bruge en dag som i dag på både at inspirere og ikke mindst hylde iværksætterne, for det de gør, udtaler Mads Váczy Kragh, som er direktør for Erhvervshus Sjælland, som står bag Vækstfabrikkerne.

Netop det, at iværksætteriet er vigtigt for fremtiden, er også en af grundene til at videninstitutionen Zealand er med i eventet.

Vi har jo Danmarks fremtid gående på vores uddannelser. Og for os er det vigtigt, at Zealand – Sjællands Erhvervsakademi er med til at forme og inspirere nogle unge mennesker til at blive iværksættere. Det gør vi hver dag på de uddannelser, vi har, hvor mange retter sig mod iværksætteri og innovation. I dag er vi glade for også at kunne rumme det største iværksætterevent i region Sjælland, sammen med 200 iværksættere, der allerede er i gang, udtaler Peter Schwalbe akademichef på Zealand i Roskilde.

Dagen bød på en række workshops, hvor der var faglige input til iværksætterne om alt fra videomarketing til brug af influencere og crowndfunding.

For os er det vigtigt, at iværksætterne både bliver inspireret af andre succesfulde iværksættere, men også får noget fagligt med hjem de kan bruge i deres virksomhed. For os er målet jo første og fremmest at virksomheder udvikler sig. Og den viden iværksætterne får i dag er måske lige det, der gør at virksomheden kan rykke et niveau op og komme stærkere ud på markedet, fortalte Mads Váczy Kragh.

Og vinderen er…

Der bor knap 200 iværksættere rundt på Vækstfabrikkerne, og eventet var også der, hvor Vækstfabrikkernes Startup pris blev uddelt blandt syv kandidater. Og årets vinder blev Grafisk Afdeling, som har plads på Vækstfabrikken i Roskilde.

Grafisk Afdeling vinder prisen fordi, de har formået at få deres virksomhed til at vokse. De er dygtige og har formået at bruge deres netværk til at skabe en forretning. Og så har de været gode til at lytte og tage imod gode råd. Derfor vinder de prisen blandt seks andre rigtig spændende virksomheder, udtalte Mads Váczy Kragh.

Det var en stolt vinder, der modtog prisen.

Det er jo rigtig dejligt at blive æret for det arbejde, vi gør. Og en del af æren går selvfølgelig til vores medarbejdere, sagde en glad Kristian Emil Petersen, som sammen med Christian Cavalieri ejer Grafisk Afdeling.

Vil du høre mere? 

Overvejer du at blive en del af et ambitiøst fællesskab med andre iværksættere? Find din Vækstfabrik, og kontakt os for et uforpligtende besøg.