Dyrk dit lokale netværk – og skab grobund for succes

Som iværksætter har du sikkert ofte haft brug for et godt råd, en introduktion til en mulig samarbejdspartner eller en investor. Dyrker du dit lokale netværk vil du opleve, at mange forskellige mennesker står klar til at hjælpe dig videre. 

En iværksætter har ofte tusind ting at forholde sig til – og selvom man har sin gode forretningsidé, en faglig viden og gåpåmod, så har man ikke altid de svar, man skal bruge. Derfor er det en god idé at søge sparring hos erfarne folk. Og det kan sagtens lade sig gøre, selvom man ikke hører hjemme i en af storbyernes pulserende iværksætterhubs.

Måske er der endda bedre muligheder for at få sparring i de mindre byer på Sjælland, mener iværksætterrådgiver hos Vækstfabrikken Køge, Kristian Lund.

”Man taler meget om storbyens iværksættermiljøer og Business Angels-netværk, men ude i lokalsamfundene er der en helt anden lokalpatriotisme, som det er muligt at trække på. Her findes dygtige virksomhedsledere og fagfolk, der brænder for deres by og som gerne vil hjælpe nystartede virksomheder frem,” siger Kristian Lund.

Lokale kræfter hjælpe iværksættere godt på vej
Kristian Lund henviser til CB Insights undersøgelse Top reasons why startups fail, der bl.a. viser, at nogle af de væsentligste årsager til, at iværksættere bukker under er, at de løber tør for penge; at det viser sig, at der slet ikke er et marked for ens produkt; eller at man simpelthen bliver overhalet af konkurrenter, mens man er på vej på markedet.

I de tilfælde, som i mange andre, mener Kristian Lund, at der er hjælp at hente lokalt.

”For det første er der lokale penge til rådighed til gode lokale iværksættere. I Køge er investeringsplatformen Connect Køge Invest ved at blive en realitet. Det er en platform, der netop skal gøre det lettere for byens iværksættere at skaffe kapital. For det andet findes der etablerede virksomheder, som opererer på forskellige globale markeder og som kan be- eller afkræfte markedshypoteser, så man hurtigere får en kvalificering af markedspotentialet for ens løsning – og hurtigere kan komme til markedet og undgå at blive overhalet, hvis markedet altså er der,” siger han.

Vækstfabrikkerne baner vejen
Vækstfabrikkernes mission er at være katalysatorer for at skabe stærke, lokale startup-miljøer. Så udover at være leveringsdygtige i et skrivebord, kaffemaskine, andre iværksættere og iværksætterrådgivere at sparre med, inviterer Vækstfabrikken også iværksætterne ind i deres lokale netværk.  Det er netværk, som ofte involverer lokale forretningsfolk, advokater, finansfolk og investorer.

”Første skridt for en iværksætter er at søge hen, hvor der sidder andre ligesindede, hvor det er muligt at blive en del af de lokale netværk og opnå den sparring, der gør at man kommer godt videre på sin iværksætterrejse. Det sted er Vækstfabrikkerne,” siger Kristian Lund.

Vil du høre mere? 

Overvejer du at blive en del af et ambitiøst fællesskab med andre iværksættere? Find din Vækstfabrik, og kontakt os for et uforpligtende besøg.