Martin fra Bandageshoppen

”Det her føles som at bygge

et stort Lego-slot!”

Det skal være sjovt at gå på arbejde. Sådan tænkte den succesfulde Iværksætter Martin Skallerup, da han besluttede sig for at leje en kontorplads i Vækstfabrikken Køge og køre sin virksomhed derfra.

Martin Skallerup og partneren Markus Brunke sælger bandager og støtteprodukter til bl.a. sportsskader på nettet, og de buldrer derudad! På tre år har virksomheden gået fra en meget beskeden omsætning til at 6,5 mio. kr. i år. I 2022 skal omsætningen op over 10 mio. kr., lyder ambitionen.

Men alt det var næppe sket, hvis han var blevet siddende hjemme i villaens arbejdsværelse, fortæller han.

”Jeg valgte Vækstfabrikken på grund af Jes og Kristian (forretningsudviklere fra hhv. Connect Køge og Erhvervshus Sjælland) dvs. på grund af den faglige sparring, jeg får af dem. Men jeg nyder også at sidde med andre iværksættere og sparre med dem. Det er rigtig rart, at nogen spørger, hvordan det går, og hvordan de kan hjælpe mig, og det er dejligt at kunne glæde sig over andres succes også”.

Vækstfabrikken Køge er et samarbejde mellem den lokale erhvervsservice i Køge, Connect Køge, og den specialiserede erhvervsservice, som Erhvervshus Sjælland leverer. Målet er at hjælpe virksomhederne med at udvikle sig fra forretningside til levedygtige virksomheder, der skaber værdi for lokalområdet og for regionen.

Virksomhederne på Vækstfabrikken Køge nyder godt af samarbejdet mellem den lokale erhvervskonsulent Jes Petterson, der leder Vækstfabrikken, og forretningsudvikler Kristian Lund fra Erhvervshus Sjælland, som hjælper iværksættere i gang og giver dem sparring til at tage virksomhederne op på næste niveau. For Martin Skallerup er det dog ikke kun den faglige sparring, der trækker. Det netværk, som Jes Petterson stiller til rådighed via Vækstfabrikken, er en vigtig del af pakken:

”Jeg både får og giver meget opbakning i Vækstfabrikkens netværk. Og jeg føler en stor stolthed over, at jeg nu har mit eget kontor, som jeg udelukkede har, fordi jeg har skabt en god virksomhed”, siger han.

Leger sig til succes som iværksætter

”Det er fantastisk at opleve, at noget vokser og udvikler sig. Jeg synes, det her føles som at bygge et stort Lego-slot, for der skal så mange forskellige brikker til, før man har bygget en virksomhed. Shop-platformen er fundamentet, og så handler det om at udvælge de rigtige klodser: Fx leverandørerne, produkterne, partnere, supporten, kundehåndteringen, salgskanalerne, fx Facebook og influencere og alle de andre elementer, der skal til. Lige nu bygger vi et nyt ’Lego-slot’ i Sverige, og der skal nogle lidt andre klodser til”.

”Jeg elsker at lave det, jeg laver, men jeg elsker også min familie og mine venner. Derfor bruger jeg Lego til at blive mindet om, at det skal være sjovt, og at jeg skal huske at nyde processen”, siger Martin Skallerup.

På et tidspunkt blev det dog kedeligt at ’lege med Lego’ helt alene.

”Jeg fik brug for en legekammerat, som jeg kunne dele projektet med, og som kunne være med til at skabe en professionel virksomhed. Derfor fik jeg min tidligere kollega Markus Brunke som partner, og hans store salgserfaring har både styrket vores produktsortiment og virkelig løftet omsætningen”, fortæller Martin Skallerup.

Slipper for logistikken

En af Martins allervigtigste ’legoklodser’ er det lagerhotel, Bandageshoppen bruger. Der har han nemlig hele sit varelager, og samtidig sendes hans varer direkte fra lageret.

”En genvej til succesen har været, at jeg kunne koncentrere mig om at bygge shoppen op og så lade nogle andre stå for logistikken”, siger Martin. Han startede webshoppen for tre år siden, mens han arbejdede i Nets og bl.a. hjalp kunder med at få succes med webshops. I dag har han en forretningspartner, og ud over at skabe et brohoved i Sverige vil de to partnere erobre nye kunder her i Danmark:

”B2B er et kæmpe marked, som vi slet ikke har udforsket endnu. Men der er muligheder blandt fysioterapeuter i deres klinikker, på sygehuse og på arbejdspladser båder her i Danmark og i Norden. Derfor er vi i gang med at opbygge en portal 100 pct. målrettet B2B”, fortæller han.

Det var – næsten – et tilfælde, at han gik i gang med webshoppen. Han overtog nemlig bandageshoppen som et projekt fra en kunde.

”Selv har jeg brugt meget træningsudstyr, da jeg tidligere har været meget ivrig sportsudøver. Men jeg har erkendt, at man ikke selv behøver være ekspert i alle de produkter, man sælger. Det er ikke kun produkterne men også selve forretningen, der driver mig om min makker”.

Bandageshopppens fem milepæle

  • Springe ud på fuld tid med webshoppen

  • Flytte ind på Vækstfabrikken Køge

  • Åbne en ny shop i Sverige

  • Åbne en B2B-portal

  • Ansætte den første medarbejder

Kort og godt om Bandageshoppen.dk

Martin Skallerup startede webshoppen, der sælger bandager og støtteprodukter til bl.a. sportsskader, for tre år siden som en ren hobbyvirksomhed. Hans indskud i virksomheder er beskedne 40.000 kr., men omsætningen er steget kraftigt fra 100.000 kr. første år og til 2,4 mio. kr.  i 2020. I 2021 venter Martin en omsætning på omkring 6,5 mio. kr.

Læs mere på Bandageshoppen.dk

Læs mere om dine muligheder på én af vores fem Vækstfabrikker her

Martin fra Bandageshoppen