Leute fik succes ved at lytte og sige ja

Virksomheden Leute har fundet sin niche med aflastning til familier og børn med særlige behov. I 2021 fik virksomheden en Børsen Gazelle og blev endda regionsvinder i Region Sjælland.

”Vi havde sat os et ambitiøs vækstmål, men alligevel blev vi overraskede over at få en Gazelle allerede i 2021. Og det var fuldstændig overvældende, at vi så også blev regionsvindere.”

Sådan fortæller medindehaver af Leute ApS, Marie Have, den ene af virksomhedens tre stiftere.  For selvom hun, Charlotte Juul og Charlotte Lønstrup i 2020 havde sat sig et ambitiøst vækstmål, så havde de ikke regnet med en Gazelle-pris før i 2022.

Mission var klar fra begyndelsen

Det hele begyndte i 2014 med idéen om at gøre en forskel for par, først med et eventnetværk, men lige før de gik luften, fandt de ud af, at forældre i højere grad manglede børnepasning.

De sadlede derfor om til virksomheden Nannies.dk, hvor de tilbød professionel børnepasning

”Vi tilbød børnepasning både til virksomheder og til private, men vi oplevede, at danskerne ikke var parate til at betale for professionel børnepasning. De valgte fortsat naboens datter,” fortæller Marie Have om virksomhedens bumlede start.

Gennembruddet kom, da en familie med et barn med særlige behov henvendte sig. Familien havde fået midler fra kommunen til pasning, men skulle selv finde personale. Og den opgave ville Nannies.dk gerne løse i samarbejde med kommunen.

Fandt potentialet med mentorhjælp

Derfra faldt vejen til succes mere i hak for de tre iværksættere, som undervejs fik kontor i Vækstfabrikken Roskilde, hvor de fik gavn af netværket og rådgivning af en mentor i Væksthus Sjælland, som det hed dengang.

”Vi havde først kontor i betonfabrikkens gamle kantine, en selvstændig barak samme sted som vi har kontor i dag, hvor det blevet et nyt og moderne erhvervshus. Vi kontaktede oprindeligt Væksthuset for at få rådgivning til prissætning, og heldigvis så de potentialet i os, og vi fik en kontorplads,” fortæller Marie Have.

”Vi stod med mange overvejelser og udfordringer, så vi havde brug for rådgivning. Vi havde stadig løsninger til både kommuner, private og virksomheder, men vores mentor hjalp os med at se på tallene for potentialet i hver del. Og så kunne vi godt se, at der var én vej at gå.”

Fandt nichen og skiftede navn – igen

I dag er Leute landsdækkende og har faste samarbejdsaftaler med ca. 30 kommuner, hvor deres pædagogiske personale leverer ydelser som aflastning, pasning, støtte og rådgivning til familier med børn med fx autisme eller spiseforstyrrelser.

”Det har helt sikkert givet os meget med rådgivning og Startup masterclass, som har øget vores bevidsthed om fx at få en vækstplan.”

Skiftet til navnet Leute kom i øvrigt, da de til et møde i en kommune ret kontant fik at vide, at de altså ikke kunne hedde ”Nannies.dk”, når de arbejdede professionelt med børn med særlige behov.

Endnu en gang var de lydhøre overfor omverden og markedet.

Netværk og videndeling

Lydhørhed handler også om at dele erfaringer og få gode råd fra de andre virksomheder i miljøet på Vækstfabrikken. De har undervejs fulgtes og sparret med andre iværksættere på kontoret, og de deltager i månedlige møder med netværk mellem virksomhederne.

”Engang på et iværksætterkursus hørte vi om en anden virksomhedsejer, at han aldrig sagde nej til en opgave, men i stedet sagde ja, og så fandt ud af få den løst. Den tilgang har vi ladet os inspirere meget af,” fortæller Marie Have.

Næste mål for Gazellevinderen fra Vækstfabrikken Roskilde er at optimere virksomheden; de har fået en pulje af EU-midler til digital udvikling og arbejder samtidig på at udvide med nye forretningsområder.

Kort og godt om Leute

Leute gør en forskel i indsatsen for børn og unge.

Leute tilbyder en hurtigt indsats, der tilpasses den enkeltes sag. Medarbejderne udvælges efter deres kvalifikationer og arbejder målrettet med handleplaner og indsatsmål. Leute arbejder som mennesker, med mennesker, for mennesker

Vil du vide mere om Leute, klik her

Læs mere om dine muligheder på én af vores fem Vækstfabrikker her

Virksomheden Leute