Vækstfabrikant løser tech-virksomheders største udfordringer

Fra Vækstfabrikkens lokaler i Rabalderstræde er iværksætteren David Neville ved at forme fremtidens erhvervsliv. Han er reelt ved at starte en lille bevægelse via virksomheden Nevico. Fokus er teknologifirmaer og emnefeltet hedder Product Management.

Vi er i dag alle omgivet af højteknologi. Vi har en supercomputer i lommen og hele tiden adgang til et væld af digitale dagligdagsservices – både på arbejde og i privatlivet. Det tager vi efterhånden for givet.

Bag teknologien står store virksomheder, der kæmper med næb og klør om kundernes gunst. Det presser dem. Både tempo og kompleksitet er blevet en kæmpeudfordring for mange teknologifirmaer i dag. Det problem arbejder iværksætteren David Neville på at løse fra Vækstfabrikken i Roskilde.

Han står bag virksomheden Nevico, som netop hjælper tech- og ingeniørvirksomheder i udviklingsprocesser via en disciplin, der er kendt som Product Management. Det er hverken noget tilfælde, at David Neville arbejder med det område – eller at han gør det ud fra Vækstfabrikken Roskildes lokaler på Rabalderstræde.

”I forbindelse med, at jeg arbejdede for en højteknologisk virksomhed for nogle år siden, blev jeg ekspert i det, man kalder Product Management. Det koncept har jeg videreudviklet og driver i dag min egen virksomhed her fra Vækstfabrikken. Det valg er meget bevidst. Her får jeg nemlig mere end en kontorplads. Jeg får adgang til gode råd og ekspertsparring. Det er ekstremt vigtigt for iværksættere som mig,” siger han.

david neville

Den røde tråd

David Nevilles arbejdsområde kan virke lidt nicheagtigt og måske nørdet, men man skal ikke lade sig narre. Han er reelt ved at tackle en af de allerstørste udfordringer i udviklingstunge virksomheder. Det er, hvordan de internt styrer udviklingsprocesser, undgår fejlbeslutninger og dermed får skabt de high-tech produkter, som kunderne vil have – hurtigst muligt.

”Da jeg startede, var mit udgangspunkt egentlig konsulentydelser. Jeg hjalp virksomhederne med at få strømlinet deres interne processer. Man kan sige, at jeg hjalp dem med at finde den røde tråd mellem strategi, roadmap og produktudvikling. Vores koncept har dog udviklet sig med tiden og er blevet mere ambitiøst,” siger han og tilføjer:

”Jeg selv og en række af mine tilknyttede freelancere løser stadig konsulentopgaver, men vi har også taget skridtet videre. Via et samarbejde med Europas førende kursusudbyder inden for Product Management, hjælper vi i dag virksomhederne med at tackle deres udfordringer med manglende struktur og kombinerer det med uddannelse af nøglemedarbejdere, hvor det giver værdi. Vi hjælper dem med at se på produktudvikling på en mere sammenhængende måde. Det kan være ganske værdifuldt for dem.”

Stort potentiale

David Neville er 41 år og oprindeligt uddannet på Roskilde Handelsskole og efterfølgende Copenhagen Business School. Det er et nogle år siden, at han begyndte at snuse til livet som selvstændig iværksætter, og han fortryder på ingen måde sit valg. Han er ekstremt ambitiøst, når det kommer til fremtidsmulighederne.

”Mit estimat er, at vi i Nevico lige nu udfylder én procent af det reelle behov for vores ydelser i Danmark. Det her er et problemfelt, som rigtig mange virksomheder slås med. Det er også et område, som de i stigende grad får øjnene op for, og det betyder, at der er potentialet for at udvikle Nevico til noget betydeligt større. Det er spændende,” siger han.

På et tidspunkt vil Nevico derfor vokse sig ud af Vækstfabrikkens lokaler, der er et springbræt til videreudvikling og målrettet ambitiøse iværksættere. David Neville ved godt, at den dag kommer på et tidspunkt, men han har ikke meget lyst til at rykke ud af Vækstfabrikken, som det er nu.

”Jeg er virkelig glad for de muligheder, man har ved at være en del af Vækstfabrikken. Det kan være meget komplekst at vækste sin virksomhed. Man har brug for al den hjælp, man kan få. Deriblandt sparring med Vækstfabrikkens eksperter. Det kan jeg kun anbefale andre at benytte sig af,” siger David Neville.

Kort og godt om Nevico

Roskilde-virksomhed, som fokuserer på at hjælpe tech- og ingeniørvirksomheder med at strømline og skabe den røde tråd i deres produktudvikling. Etableret af iværksætteren David Neville, som er 41 år og har arbejdet i med den fremadstormende disciplin Product Management i en årrække.

Formelt er David Neville pt. eneste ansatte, men han benytter sig af assistance af freelancere samt et samarbejde med den anerkendte britiske kursusvirksomhed Product Focus.

Læs mere på Nevico.dk

Læs mere om dine muligheder på én af vores fem Vækstfabrikker her